Φόβοι για τη διείσδυση της ακροδεξιάς στο κίνημα εναντίον της μάσκας – Επικίνδυνα παιχνίδια στα σχολεία

Η αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη Δευτέρα είναι μεγάλη στην κυβέρνηση. Οχι μόνο για το αν θα είναι όλα έτοιμα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Aλλά και για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το κίνημα ανυπακοής το οποίο ενθαρρύνουν γονείς-πολέμιοι της χρήσης μάσκας.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οργανώνονται ακτιβισμοί έξω από σχολεία και ότι στην πλάτη των μαθητών θα παιχτούν επικίνδυνα παιχνίδια – όχι μόνο από άγνοια ή από ανορθολογισμό.

Οσα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος (στην προ ημερησίας συζήτηση για την πανδημία) επέτειναν τον προβληματισμό κυβερνητικών παραγόντων.

Και δεν ήταν τυχαία μια αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του λέγοντας ότι ακούγονται πράγματα μέσα στη Βουλή που θυμίζουν τα ακραία που λέγονται στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της χρήσης μάσκας.

Ο Κυρ. Βελόπουλος δεν εμφανίστηκε ευθέως ως “αρνητής”. Τάχθηκε εναντίον της χρήσης μάσκας από παιδιά κάτω των 12 χρόνων και εξέφρασε επιφυλάξεις για το εμβόλιο.

Κάλεσε τα κόμματα να μη λοιδορούν τους γονείς που διαμαρτύρονται και χρησιμοποίησε επιχειρήματα εξαιρετικά δημοφιλή στις τάξεις των “αρνητών”.

Κάντο όπως ο Τραμπ

Οπως συζητείται σε κομματικά επιτελεία, είναι η μέθοδος που πρώτος λάνσαρε ο Ν. Τραμπ.

Δεν βγήκε ποτέ ευθέως εναντίον της χρήσης μάσκας αλλά η όλη του πολιτική συμπεριφορά έδειξε από την πρώτη στιγμή καχυποψία απέναντι στην αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της χρήσης της.

  • Ο Τραμπ “παίζει” με το κομμάτι εκείνο της κοινωνικής ακροδεξιάς που πιστεύει σε θεωρείες συνωμοσίας και στο … τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς.

Ο αντισυστημισμός έχει μεγάλη αξία στην ατζέντα της ακροδεξιάς και εφόσον οι πολέμιοι της χρήσης μάσκας πολλαπλασιαστούν και εντείνουν τη δράση τους, τίποτα δεν αποκλείεται σε σχέση με τις πολιτικές παρενέργειες του “αντάρτικου” που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν απάντηση για το πώς αντιμετωπίζεται αυτό το κύμα επιθετικού ανορθολογισμού.Σίγουρα δεν θεωρούν ότι αρκεί η παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

  • Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή ότι δεν θα τιμωρούνται οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα και την επόμενη μέρα ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Ν.Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπαίνουν στην τάξη μαθητές χωρίς μάσκα είναι ενδεικτικό της αμφιθυμίας που υπάρχει.

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Κυρ.Βελόπουλου 

“Κάνετε αγώνα να μας επιβάλλετε τις μάσκες. Δεν είμαι εναντίον των μασκών. Ουδέποτε θα ήμουν εναντίον της υγείας των πολιτών. Έχω όμως ερωτηματικά. Οι επιστήμονες που εσείς πουσάρετε, δεν με έπεισαν. Μιλάω για την επιβολή της μάσκας στα παιδιά κάτω από 12 έτη.

Μόλις διαφωνείς με το σύστημα σε αποκαλούν ‘ψεκασμένο’. Μόλις λες ότι έχω άλλη άποψη, σου λένε ότι είσαι ‘πυροβολημένος’. Δηλαδή η άλλη άποψη πρέπει να ενοχοποιηθεί και να κυριαρχεί μόνο η μια άποψη. Αυτό είναι η αρχή του φασισμού (…)

Δεν λέμε ‘ναι’ ή ‘όχι’ στις μάσκες. Αλλά στα παιδάκια κάτω των 12 ετών, έχουμε ερωτηματικά για την επιβολή της μάσκας. Δεν διαμαρτύρονται οι ‘πυροβολημένοι’ ή ‘ψεκασμένοι’. Διαμαρτύρονται αυτοί που έχουν παιδάκια. Ή θα τους πείσετε ότι πρέπει όλοι να βάλουν μάσκες, ή μην τους λοιδορείτε, μην τους βρίζετε”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή