Θα συμπέσουν χρονικά οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε προσφυγή στις κάλπες στις 14 Μαΐου

Θα συμπέσουν χρονικά οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία.

Θα συμπέσουν χρονικά οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διεξάγει εκλογές στις 14 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Το γραφείο του προέδρου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο με τον Ερντογάν να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους ψηφοφόρους στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας αργά το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Είμαι ευγνώμων στον Θεό που θα βαδίσουμε δίπλα-δίπλα με εσάς, τους νέους μας που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου”, είπε ο Ερντογάν.

Αμφίρροπες οι εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές θα είναι αμφίρροπες και θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στα ηνία της χώρας.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε προηγουμένως επισημάνει ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να επισπευσθεί. Αξιωματούχος του κόμματός του AKP είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα συνέπιπταν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή