Θεοχάρης στο BBC: Να επανεξετάσουμε τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας

Μία κοινή απόφαση για επανέναρξη των μετακινήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και αντίστροφα πρότεινε εμμέσως πλην σαφώς  ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης.

Σε συνέντευξή του στο δημοφιλές podcast του BBC ‘The Coronavirus Newscast’ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Θεοχάρης είπε ερωτηθείς για την επικείμενη καραντίνα των διεθνών αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Αυτού του είδους η επιθετικότητα που επιδεικνύει αυτή η χώρα (το Ην. Βασίλειο) στη λήψη αυτών των αποφάσεων (για την επιβολή καραντίνας) είναι απολύτως κατανοητή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θεωρούμε πως αυτή είναι μια στιγμή για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση αυτών των περιορισμών και να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια.

»Και προτρέπουμε άλλες χώρες, του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβανομένου, ότι όσο πιο σύντομα το κάνουμε εμείς αυτό, θα καλωσορίζαμε την αμοιβαιότητα. Άρα αν δεν επιβάλλουμε καραντίνα για ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, θα το καλωσορίζαμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ίδιο».

Ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν κάνει τα πάντα» για να προστατεύσουν τους πολίτες με έγκαιρες ενέργειες, αλλά επίσης έχουν ενδυναμώσει το εθνικό σύστημα υγείας «που είναι πλέον πιο ισχυρό από ποτέ». Και εξέφρασε τη βεβαιότητα  ότι η χώρα μας διαθέτει ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση».