Θετικό σήμα για 4 συστημικές τράπεζες σε νέα έκθεση της HSBC

  HSBC θετικό

  Στην αναβάθμιση των τιμών-στόχων και της σύστασης για τις μετοχές των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχωρά με νέα της έκθεση η HSBC, ποντάροντας στις ισχυρές προοπτικές του κλάδου και στις ευνοϊκές για την Ελλάδα μακροοικονομικές συνθήκες.

  Το θετικό σινιάλο της βρετανικής τράπεζας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πολύ αισιόδοξων αναλύσεων διεθνών οίκων για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών και την πορεία των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αυξάνοντας τον αριθμό των “ταύρων” που βλέπουν Ελλάδα.

  Τί εκτιμά 

  Η HSBC «βλέπει» ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν περιθώρια ανόδου της τάξης του 35% από τα τρέχοντα επίπεδα καθώς αναμένει υψηλότερη κερδοφορία και ενίσχυση των κεφαλαίων τους, με αποτέλεσμα να δίνει σύσταση «buy» και για τις τέσσερις τράπεζες.

  Πιο αναλυτικά, ο οίκος αναβαθμίζει σε «buy» από «hold» την Alpha Bank και την τιμή-στόχο στα 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ προηγουμένως. Με βάση την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης, η μετοχή της Alpha Bank εμφανίζει περιθώρια ανόδου της τάξης του 26%.

  Για τη μετοχή της Eurobank, η HSBC επιβεβαιώνει τη σύσταση buy και αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 1,30 ευρώ, από 1 ευρώ προηγουμένως. Η μετοχή της Eurobank εμφανίζει περιθώρια ανόδου 36%.

  Για την Εθνική Τράπεζα, η βρετανική τράπεζα επίσης επιβεβαιώνει τη σύσταση buy και αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 3,55 ευρώ από 3,40 ευρώ προηγουμένως, με τη μετοχή να εμφανίζει περιθώρια ανόδου 35%. Για την Τρ. Πειραιώς, η σύσταση αναβαθμίζεται σε buy και η τιμή-στόχος στα 1,95 ευρώ, από 1,64 ευρώ προηγουμένως, με περιθώρια ανόδου 35% από την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης 17/11.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

  Καμία δημοσίευση για προβολή