Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε 250 μεγάλους επενδυτές στη Νέα Υόρκη ότι “το επενδυτικό περιβάλλον αλλάζει στην Ελλάδα”

Από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κανάλι του Bloomberg

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν κυβερνητικοί παράγοντες για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την προσπάθειά του να προωθήσει την επενδυτική στρατηγική του αναφέρονται με ενθουσιασμό στο εύρος και την ποιότητα των επαφών που πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης με διεθνείς παράγοντες στον χώρο των επενδυτικών κεφαλαίων.

  • Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε διμερώς με κορυφαίες προσωπικότητες των ΗΠΑ, όπως ο Υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον, του πρακτορείου Bloomberg Μάικλ Μπλούμπεργκ και με τον σύμβουλο του προέδρου Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε πάνελ παρουσία περισσότερων από 250 υποψηφίων επενδυτών. Συγκεκριμένα, μίλησε:

  • στη συνάντηση του International Advisory Board του Atlantic Council,
  • στο Bloomberg Global Business Forum,
  • σε εκδήλωση του Council on Foreign Relations,
  • σε τραπέζι της Goldman Sachs (παρουσία 30 CEOs),
  • σε γεύμα που παρέθεσε παρουσία επενδυτών ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και
  • σε εκδήλωση με επιφανείς επιχειρηματίες της ομογένειας στο University Club της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, “ο Πρωθυπουργός πήγε να συναντήσει τους διεθνείς επενδυτές, όχι με κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις αλλά έχοντας δείξει εμπράκτως ότι το επενδυτικό περιβάλλον αλλάζει στην Ελλάδα. Η άνεση με την οποία κινείται και οι γνώσεις του για το διεθνές οικονομικό περιβάλλον ήταν επίσης «σύμμαχοι» στην προσπάθεια του να πείσει τους  επενδυτές ότι μπορούν να εμπιστευτούν την Ελλάδα. Η σύγκριση με το παρελθόν είναι καταλυτική”, λένε οι ίδιες πηγές.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις : [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή