“Θύμα” του κοροναϊού ( και ) οι αλλαγές των αντικειμενικών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η υλοποίηση των δεσμεύσεων μεταφέρεται για το 2021

Για το 2021 μετατίθεται η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και κατ’ επέκταση η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% μεσοσταθμικά. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους θα είναι στα επίπεδα του 2019, δηλαδή θα εισπραχθούν από το κράτος περί τα 2,53 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αποφάσισε για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου να καταβληθεί το 60% του ενοικίου για επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους, μέτρο το οποίο θα ισχύσει και για τους εργαζομένους τους εφόσον μισθώνουν πρώτη κατοικία.

Ειδικότερα, η  αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μετατίθεται για το επόμενο έτος, όπως επίσης και η ένταξη των 2.900 περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Οι επιπτώσεις από τη νόσο έχουν αρχίσει και φαίνονται και στην αγορά ακινήτων, με τους ειδικούς του χώρου να σημειώνουν ότι μέσα σε ένα μήνα άλλαξαν τα δεδομένα, εξέλιξη που μεταβάλλει και τις τιμές των ακινήτων.

Ωστόσο, οι εκτιμητές ακινήτων με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις για τις νέες τιμές ζώνης έως τις 10 Απριλίου. Είναι αρκετά πιθανό να κληθούν το νέο έτος να τις επικαιροποιήσουν.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή