Θυροκολλήθηκε το διάταγμα διάλυσης της Βουλής... αλλά με ένα κραυγαλέο λάθος (video)

Και επισήμως ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, καθώς θυροκολλήθηκε το διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Λίγο μετά τις 18:30 ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το σχετικό διάταγμα που προβλέπει την διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων της Βουλής και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Στο Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής υπάρχει όμως ένα κραυγαλέο λάθος. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές, στο διάταγμα θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά ότι η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική, καθώς η απελθούσα έχει αποφασίσει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη σύνθεση, δηλαδή σ’ αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου.

Για να διορθωθεί τώρα το λάθος θα πρέπει να εκδοθεί διορθωμένο το διάταγμα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη. Πάντως, το λάθος δεν αναιρεί το γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ