Τι δείχνουν οι δημοτικότητες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ποιά “γραμμή” θέλουν οι ψηφοφόροι και το heavy metal του Αλέξη Τσίπρα

Οι δημοσκοπήσεις που μετρούν τη δημοτικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα. Δημοφιλέστερος όλων αναδεικνύεται ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, προφανώς λόγω της μετριοπαθούς στάσης του στο θέμα της πανδημίας, των εγκωμίων του για τον Σωτήρη Τσιόδρα και του ήπιου λόγου του που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με εκείνον του άλλοτε αναπληρωτή του και επίσης Κρητικού Παύλου Πολάκη, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται στο ναδίρ.

Ο Α. Ξανθός ούτε μεγάλη αναγνωρισιμότητα έχει ούτε καλές τηλεοπτικές επιδόσεις. Εγινε ευρέως γνωστός τις μέρες της καραντίνας επειδή ήταν η θεσμική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην υγειονομική κρίση και έδειξε συναινετική διάθεση.

Αυτό δυσκολεύει τον Αλέξη Τσίπρα τώρα που δεν έχει κανέναν σκοπό συνεννόησης με την κυβέρνηση και αντίθετα έχει επιλέξει αντιπολιτευτικό ρυθμό heavy metal. Το γεγονός ότι στην πρώτη τετράδα των δημοφιλέστερων φιγουράρουν ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Γ. Δραγασάκης επίσης δείχνει ότι ο κόσμος θέλει χαμηλούς τόνους, κάτι που επίσης απάδει της στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα για όξυνση της κριτικής στην κυβέρνηση.

Πολύ ψηλά από άποψη αποδοχής βρίσκεται η Εφη Αχτσιόγλου η οποία μάλιστα σαρώνει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και η απήχησή της δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου συντρόφου της.

Η απήχησή της Κυρίας Αχτσιόγλου δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου συντρόφου της.

Ούτε αυτό είναι καλό νέο για τον Αλέξη Τσίπρα αν σκεφτεί κανείς ότι η Αχτσιόγλου θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του όποτε τεθεί τέτοιο θέμα. Τουλάχιστον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρηγορηθεί με τη σκέψη ότι αρέσει τουλάχιστον ένα στέλχος που ανήκει στη λεγόμενη προεδρική τάση. Γιατί οι υπόλοιποι της ομάδας του, όπως ο Δημ. Τζανακόπουλος και ο Αλ. Χαρίτσης, για να μην θυμηθεί την Κατερίνα Νοτοπούλου, πατώνουν.

Το ότι είναι χαμηλά στον πίνακα με τις δημοτικότητες ο Νίκος Παππάς δεν είναι έκπληξη ούτε ότι δεν υπάρχει καν ο Παύλος Πολάκης παρά τη φασαρία που παράγει. Καλές επιδόσεις έχει σχετικά ο Γιάννης Ραγκούσης αλλά αυτό δεν σημαίνει επιβράβευση της σοσιαλδημοκρατικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει πλήρως απεμπολήσει το κεντροαριστερό παρελθόν του και έχει υιοθετήσει την κουλτούρα του βαθέος κόμματος.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, στηρίζουν την παλιά φρουρά, το μόνο νέο πρόσωπο που επιβραβεύουν είναι η Εφη Αχτσιόγλου, ούτε καν ασχολούνται πχ με τον Κώστα Ζαχαριάδη, ενώ δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας που σηματοδοτεί το άνοιγμα στην κεντροαριστέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή