Τι είπαν στο ξαφνικό ραντεβού Τσίπρας και Καμμένος. «Μου κάνεις τη ζωή δύσκολη»…

Γιατί ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε εσπευσμένα με τον Αλέξη Τσίπρα στου Μαξίμου;

Τι μας είπαν

Αυτό που ανακοινώθηκε είναι ότι ο υπουργός Άμυνας  ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πώς πέρασε από τη Βουλη το εξοπλιστικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση των F-16. Ήταν μια δύσκολη ημέρα για τον υπουργό Άμυνας ο οποίος κατάφερε πάλι να συγκρουστεί  με Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ γιατί δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Τι δεν μας είπαν

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ να «μαζευτεί» λίγο. Μια πολιτική διαφοροποίηση «είναι κατανοητή». Να φωτογραφίζεται όμως αγκαλιά με επιφανείς χρυσαυγίτες πάει πολύ. «Μου κάνεις τη ζωή δύσκολη» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον φίλο του Πάνο.

Ένας δύσκολος γάμος

Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Μπορεί να ισχύει η δήλωση Καμμένου ότι «με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαρκής εκνευρισμός στου Μαξίμου, από τα τερτίπια των ΑΝΕΛ..

Και αυτό γιατί,  ενώ αντιλαμβάνονται πλήρως ότι «η πρώτη φορά Αριστερά» κυβερνά χάριν των ΑΝΕΛ, δεν μπορούν να καταπιούν εύκολα τις ακραίες διαφοροποιήσεις του κ. Καμμένου και τις ακροδεξιές συμπεριφορές του ίδιου και των βουλευτών του που, όπως λένε, «χαλούν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία»

Πως ξεχείλισε το ποτήρι

Περισσότερα σε λέξεις

Όσοι γνωρίζουν, μας λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα κατά του Πάνου Καμμένου και συγκεκριμένων βουλευτών των ΑΝΕΛ. Από το show συνεχών διαφοροποιήσεων βουλευτών των ΑΝΕΛ σε μείζονα θέματααπό την κυβερνητική γραμμή , μέχρι τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν με τον Κατσίκη στη Βουλή.

Όμως, το ποτήρι ξεχείλισε μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Πάνου Καμμένου με τον χρυσαυγίτη, πυρηνάρχη στη Δράμα. Στο Μαξίμου εξοργίστηκαν με  αυτή τη φωτογραφία, που, όπως αναφέρουν  χαρακτηριστικά,  «πλήττει και πάλι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης» , έστω κι αν ο κ. Καμμένος δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι θα γίνει Πάνο με τα Σκόπια;»

Αλλά αν τα παραπάνω αποτελούν τον καθημερινό τακτικό πονοκέφαλο του πρωθυπουργού με όσα κάνει ο συνεταίρος του και στυλοβάτης του στην εξουσία, η μεγάλη αγωνία του κ. Τσίπρα αφορά στο θέμα των Σκοπίων. Η επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζ. Ζάεφ και τα σενάρια που κυκλοφορούν  για ενδιάμεση συμφωνία δύο ετών συζητήθηκαν μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου

Και όπως μας λένε, η συμφωνία των δύο  είναι δύσκολη στο Σκοπιανό,  ένα θέμα στο οποίο οι ΑΝΕΛ ποντάρουν την πολιτική επιβίωσή τους.

Με δυό λόγια

Μπορεί μεγάλες διαφωνίες να συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Αυτό όμως που συμβαίνει στη σχέση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπερνά αυτό που λένε οι παλιοί: κάνω την ανάγκη φιλοτιμία…

 

Καμία δημοσίευση για προβολή