Τη Μεγάλη Τρίτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς η “επιταγή ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Το έξτρα επίδομα παιδιού

Η κυβέρνηση καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες ούτως ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση (επιταγή ακρίβειας) στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη.

Αυτό γνωστοποίησε χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Στοχεύουμε να καταβληθεί τη Μεγάλη Τρίτη και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Αυτά τα 200 ευρώ θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.

Το έξτρα επίδομα παιδιού

Υπενθυμίζεται ότι τα 200 ευρώ θα πιστωθούν σε 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το έξτρα επίδομα παιδιού θα δοθεί Μεγάλη Τρίτη, ενώ πρόσθεσε ότι «ένα ζευγάρι με τρία παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ Μεγάλη Τρίτη, ελπίζω», διευκρινίζοντας το μέτρο.

Μάλιστα, για όσες οικογένειες δεν έχουν κάνει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, σημείωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 έως το τέλος του μήνα, να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν στην καταβολή του Απριλίου.

Ποιοί οι δικαιούχοι της επιδόματος ακρίβειας

  • 625.000 δικαιούχοι με περισσότερα από 1 παιδιά.
  • 677.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα.
  • 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.
  • 167.000 δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ.

Για 241.282 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το επίδομα ακρίβειας θα είναι η καταβολή διπλής δόσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το κόστος του μέτρου θα είναι τα 50,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή