Τη σκληρή γραμμή Μητσοτάκη στον Έβρο εγκρίνει το 90% των πολιτών – Προβληματίζει τους οπαδούς του ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται 18% πίσω από τη ΝΔ

Εννέα στους δέκα πολίτες επιδοκιμάζουν τη “γραμμή Μητσοτάκη” στον Έβρο και οκτώ στους δέκα την κυβερνητική πολιτική στο  μεταναστευτικό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Opinion Poll η οποία δημοσιεύεται στο «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση:

  • Το 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν.
  • Το 83% υιοθετούν την κυβερνητική άποψη ότι όσα συμβαίνουν στον Έβρο αποτελούν “ασύμμετρη απειλή” για τη χώρα.
  • το 81% συμφωνεί με την σκλήρυνση της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο Μεταναστευτικό.
  • Αντίθετα, το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ – και αυτό παρά την παρέμβση Τσίπρα που συμφώνησε με τη στάση της κυβέρνησης.
  • Το 64% θεωρεί ότι η επίσκεψη των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων στα σύνορα ήταν επιτυχία του πρωθυπουργού
  • Το 51% παραμένει απαισιόδοξο με την πορεία που μπορεί να έχει το πρόβλημα του μετσναστευτικού/προσφυγικού.

Σε ό,τι αφορά στην επιρροή των κομμάτων, όπως εκφράζεται στην κλασσική ερώτηση της “πρόθεσης ψήφου”:

Το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ν.Δ., έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ  (διαφορά 18 μονάδων) 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει προτίμηση στο ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.

Η αναγωγή της “ψηφοφορίας” αυτής επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) δίνει στη ΝΔ  43,8% και το ΣΥΡΙΖΑ 22,7%. Το ΚΙΝΑΛ 5,3%, το ΚΚΕ 5,9%η Ελληνική Λύση5,3% και η ΜέΡΑ 25 3,2%.

Από τα αποτελέσματα (και) αυτής της δημοσκόπησης προκύπτει ότι οι πολίτες εμφανίζονται να επικροτούν και να στηρίζουν τη “γραμμή Μητσοτάκη” στον Έβρο και το μεταναστευτικό αναξάρτητα από την πολιτική/κομματική τοποθέτησή τους.

Παράλληλα, είναι εμφανής η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να “περάσει” τις θέσεις του ακόμα και στους ψηφοφόρους του, αφού η αντιπολίτευση που ασκεί για τη σκλήρυνση της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό συγκινεί μόνο το 14,9% των οπαδών του.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή