Τι θα αλλάξει στη φορολογία μετά τις εκλογές – Όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την “κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας”

Για τους πρώτους στόχους της ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, δίνοντας έμφαση στις αλλαγές στη φορολογία και την ισχύρη ανάπτυξη.

Σε συνέντευξη του τάχθηκε υπέρ μίας “έκρηξης ιδιωτικών επενδύσεων”, όχι μόνο από τους μεγάλους επιχειρηματίες, αλλά και από τους μικρομεσαίους λέγοντας: «Όλοι οι υπολογισμοί σήμερα βασίζονται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2%. Εμείς θέλουμε μία ισχυρή ανάπτυξη για μία αυτοδύναμη Ελλάδα».

Η φορολογία, το πρώτο νομοσχεδιο μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΝΔ

Περιγράφοντας τις άμεσες αλλαγές μίας ενδεχόμενης κυβέρνησης Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης θα είναι το φορολογικό και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα:  «Η μείωση των φόρων θα εφαρμοστεί από το 2020» τόνισε, μεταξύ άλλων. «Για το 2019 δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» έσπευσε να διευκρινίσει, ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε έντιμοι απέναντι στους πολίτες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε για μία σειρά αλλαγών και διευκολύνσεων, οι οποίες θα αφορούν τον ΕΝΦΙΑ (σ.σ. μεσοσταθμική μείωση 30%), τις 120 δόσεις και τη φορολογία των επιχειρήσεων, διαμηνύοντας ότι «οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους μέσω της ανάπτυξης και όχι των φόρων».

Καμία μείωση των συντάξεων

Σχολιάζοντας το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις» ξεκαθάρισε, ενώ άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επανεξέτασης της ασφαλιστικής ανταποδοτικότητας για τους νέους συνταξιούχους.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον κατώτατο μισθό, επεσήμανε ότι «μπορούμε να τον αυξάνουμε με ρυθμό διπλάσιο της ετήσιας ανάπτυξης». «Εάν δηλαδή έχουμε ανάπτυξη 4%, τότε μπορούμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κατά 8%».

Ιεράρχιση των αναγκών στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις

Περισσότερα σε λέξεις

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημόσιου υπαλλήλου», ενώ δεσμεύτηκε για στοχευμένες προσλήψεις «εκεί που έχουμε ανάγκη».

Ιεραρχώντας τις ανάγκες, παρέπεμψε στον χώρο των νοσηλευτών, των ιατρών και των εκπαιδευτικών λέγοντας: «Έχουμε δεσμευτεί για προσλήψεις αστυνομικών» έσπευσε να συμπληρώσει, ενώ εκτίμησε ότι σε 3-6 μήνες «θα μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερες μηχανές στον δρόμο».

Για την αξιολόγηση στο δημόσιο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο της κάθε υπηρεσίας: «Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή τους». «Θα είναι μία απλή διαδικασία αξιολόγησης, η οποία δεν θα είναι τιμωρητική, αλλά θα είναι μία θετική αξιολόγηση, που θα επιβραβεύει» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος η δημιουργία ενός “μαζεμένου” κυβερνητικού σχήματος”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάνει πολιτική με fake news».

Αναφορικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ., διαβεβαίωσε ότι θα είναι «ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή».  Αποσαφήνισε, ότι «δεν θα έχουμε αναπληρωτές, μόνο έναν ενδεχομένως». «Θα έχουμε υπουργούς και υφυπουργούς. Ένα σφιχτό υπουργικό σχήμα, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε μήνα».

Τέλος τόνισε ότι, κάθε μήνα θα επισκέπτεται ένα μέρος της Ελλάδας, συνομιλώντας με τους πολίτες, προκειμένου να μην «κλειστεί στο γραφείο» και «ακούει μόνο τα καλά».

Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια ρεαλιστική εξωτερική πολιτική

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι: «η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί» και τάχθηκε υπέρ των συνθηκών καλής γειτονίας με την Τουρκία.  Περιγράφοντας δε, το δόγμα της ελληνικής διπλωματίας, έκανε λόγο για «ρεαλιστική εξωτερική πολιτική με την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στην Ελλάδα».

Επίσης έκανε ειδική μνεία στο «Μακεδονικό», όπου επανέλαβε την έμπρακτη υποστήριξη των μακεδονικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι σήμερα εντελώς απροστάτευτες. «Έχουμε μιλήσει για μία διεθνή εκστρατεία της αληθινής Μακεδονίας, για να αναδείξουμε τη δική μας ιστορία» ανέφερε, με έμφαση.

Έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις βουλευτικές κάλπες, ενώ χαρακτήρισε ως «επιτυχία» το να αφήσουμε εκτός Βουλής και τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Βελόπουλο.

Σχετικά με το τηλεοπτικό debate, διαβεβαίωσε ότι θα προσέλθει κανονικά, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ