Την επιδείνωση των οικονομικών προβλημάτων της ΔΕΗ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της

Την επιδείνωση των ήδη προβληματικών οικονομικών της ΔΕΗ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στην τιμή ρεύματος λόγω της οικονομικής επιδείνωσης, ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως «εργαζόμαστε με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, ώστε τελικά να υπάρξει βελτίωση των αποτελεσμάτων και προοπτική βελτίωσης των αποτελεσμάτων χωρίς να επιβαρυνθεί κατά το δυνατό η κατανάλωση».

«Όσον αφορά στα αποτελέσματα, πράγματι τα αποτελέσματα θα επιβαρυνθούν το τρίτο τρίμηνο από τη μεγάλη αύξηση της οριακής τιμής του συστήματος και από την αύξηση της τιμής των δικαιωμάτων του διοξειδίου του άνθρακα.

Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε εισηγμένη εταιρεία και πρέπει να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, όμως εκείνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν θα μηδενιστεί το EBITDA και ότι εργαζόμαστε με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, ώστε τελικά να υπάρξει βελτίωση των αποτελεσμάτων και προοπτική βελτίωσης των αποτελεσμάτων χωρίς να επιβαρυνθεί κατά το δυνατό η κατανάλωση» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι από τότε, τουλάχιστον, που αναλάβαμε εμείς ως Διοίκηση δεν έχει γίνει η παραμικρή αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Έχουμε δώσει και την έκπτωση του 15%, έχουμε απορρόφηση όλες τις συνέπειες από τα δικαιώματα του διοξειδίου του άνθρακα, από την άνοδο της οριακής τιμής, από το άνοιγμα της αγοράς ως τυπικό μονοπώλιο σε ένα μεγάλο μέρος, αυτό είθισται να γίνεται ανεξάρτητα, αν εμείς ως επιχείρηση αντιδρούμε ή λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει ή οτιδήποτε άλλο.

Έχουμε εφαρμόσει μια κοινωνική πολιτική και είχα την ευκαιρία σε μια συνέντευξή μου να πω, ότι όλοι όσοι συνδιαλέγονται με τη ΔΕΗ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, εκτός ίσως από τους μετόχους μας, στους οποίους δεν έχουμε δώσει μέρισμα, γιατί δεν προσανατολιζόμαστε να έχουμε κέρδη πολλά, αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον. Η επιχείρηση ως εταιρία θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα κέρδη χωρίς να σημαίνει ότι είναι κερδοσκοπικός οργανισμός. Είναι εταιρεία και προς σ’ αυτή την κατεύθυνση, όπως είπα, προσανατολιζόμαστε».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ