Την Ιταλία προειδοποιεί τώρα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...

Την Ιταλία προειδοποιεί τώρα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας ότι πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά και το δημόσιο χρέος της, καθώς η οικονομική της ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι πάνω από τη δυνητική.

«Οι χώρες θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα μέτρα που μειώνουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα προς τους μεσοπρόθεσμους στόχους και χαμηλότερο χρέος», ανέφερε το ΔΝΤ σε έκθεσή του για τις περιφερειακές προοπτικές της Ευρώπης.

«Η αναγκαιότητα είναι μεγαλύτερη σε χώρες με σημαντικές ευπάθειες όπως η Ιταλία και η Τουρκία», ανέφερε το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ προέβλεψε ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί μόνο κατά 1,0% το 2019 και 0,9% το 2020.

«Οι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία της υψηλότερης της δυνητικής ανάπτυξης και της χαμηλότερης ανεργίας για να προωθήσουν φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές προκειμένου να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους και να ξαναδημιουργήσουν ‘μαξιλάρια’ για να διευκολύνουν την αντιμετώπιση μελλοντικών σοκ», ανέφερε το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ιταλικό ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,1% το 2018, σε επίπεδο πιο χαμηλό από την πρόβλεψη της Ρώμης για 1,2%. Το 2019, θα αυξηθεί 1,2%, αντί για 1,5% που ανέμενε η Ιταλία και το 2020 κατά 1,3%, από 1,6% που περίμενε η ιταλική κυβέρνηση.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ