Την κάτω βόλτα πήραν οι μετοχές μετά τη νέα εμπλοκή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Οι παγκόσμιες αγορές μπροστά στα εμπόδια που φαίνεται να έχουν προκύψει για την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται πως αντιδρούν αρνητικά.

Μετά από ένα διάστημα στο οποίο ο εμπορικός πόλεμος που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών έβαινε προς εκτόνωση, πληροφορίες του Bloomberg, παρουσιάζουν τη κινεζική πλευρά έντονα προβληματισμένη.

Η Κίνα φαίνεται να αμφιβάλλει ότι είναι εφικτή η δυνατότητα μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα αμερικανικά Futures  να υποχωρούν. Ακόμη, άνοδος παρουσιάστηκε στα επιτόκια των ομολόγων, ενώ το δολάριο υποχώρησε.

O δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει πτώση 0,53% μετά την είδηση ότι Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι δεν θα κινηθούν για την επίτευξη συμφωνίας στα πιο ακανθώδη ζητήματα και εξακολουθούν να ανησυχούν για τον παρορμητικό χαρακτήρα του Trump.

Την ίδια ώρα το Παρίσι σημειώνει απώλειες 0,59%, η Ζυρίχη -0,40%, το Λονδίνο -0,95% και ο DAX στη Φρανκφούρτη πτώση -0,43%.