Την Τετάρτη στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johsnon. Στις 19 Απριλίου οι πρώτοι εμβολιασμοί. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 έως 59 ετών

εμβόλιο Johnson

Οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένεται,  να φθάσουν στην Ελλάδα  μεθαύριο, Τετάρτη, ενώ σήμερα παραδίδονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση οι πρώτες παρτίδες από την εταιρία.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην χώρα μας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι την προσεχή Παρασκευή (16/4) κι έως την Δευτέρα (19/4) ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά ανάλογα με τα νοσήματα.

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 50 έως 59 ετών

Ακολουθεί στις 21 Απριλίου το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εκπαιδευτικούς και τους τις ηλικίες 55-59 ετών, ενώ το Σάββατο 24/4 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έως σήμερα έχουν χορηγηθεί 2.212.000 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι με μια δόση έχουν εμβολιαστεί 1.428.000 άνθρωποι (14% εμβολιαστική κάλυψη) και 743.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις (ποσοστό 7%).

Η Ελλάδα θα πάρει 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson

H Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να πάρει  συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson εως τα τέλη Ιουνίου. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές, εκ των οποίων οι 960.000 αναμένονται τον Ιούνιο.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στις 11 Μαρτίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πρώτες δόσεις (σχεδόν 4 εκατομμύρια) παραδόθηκαν ήδη από την 1η Μαρτίου. Την Παρασκευή, ο EMA ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει την πιθανή σύνδεση τεσσάρων περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με αυτό της AstraZeneca.

Αρχικά, η Johnson & Johnson προγραμμάτιζε την αποστολή των πρώτων δόσεων κατά τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, χρονοδιάγραμμα που όμως δεν τηρήθηκε εξαιτίας προβλημάτων στη διαδικασία παραγωγής.

«Οι πρώτες δόσεις βρίσκονται καθ’ οδόν για τις αποθήκες των κρατών μελών», δήλωσε  εκπρόσωπος της Κομισιόν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή