Το 1ο ΓΕΛ Πανοράματος φεύγει για Abu Dhabi εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Formula 1 in schools»

To 1o Γενικό Λύκειο Πανοράματος πηγαίνει στο Abu Dhabi για να διαγωνιστεί στο παγκόσμο τελικό του 2019 στα πλαίσια του προγράμματος «Formula 1 in schools» έναν από τους μεγαλύτερους διεπιστημονικούς διαγωνισμούς στον κόσμο.

Με την συνεχόμενη προσπάθεια των τριών τελευταίων χρόνων, η ομάδα των Blute Racers κατάφερε να διακριθεί στους εθνικούς τελικούς ως το πρώτο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα που κέρδισε την πολυπόθητη πρόκριση για τους παγκόσμιους τελικούς του 2019 που θα διεξαχθούν στο Abu Dhabi, μαζί με το GRAND PRIX τις FORMULA 1

Παράλληλα κατάφερε να αποσπάσει  τα δύο πιο σημαντικά βραβεία στο διαγωνισμό, το βραβείο έρευνας  Έρευνας και Ανάπτυξης και το βραβείο Καινοτόμου Σκέψης, τα οποία προσφέρουν στην ομάδα ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Η παραπάνω διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα εάν ληφθούν υπόψη οι εγγενείς αντιξοότητες κάθε μεμονωμένης προσπάθειας στη δημόσια εκπαίδευση και κυρίως οι οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες η ομάδα αντιμετώπισε άξια, αφήνοντας πίσω πολλά ιδιωτικά σχολεία των Αθηνών που είχαν την υποστήριξη μεγάλων χορηγών.

«Formula 1 in schools»

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 1999 στην Αγγλία και σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες με συμμετοχή περισσότερων από 17.000 μαθητών. Το F1 στα σχολεία βοηθάει τους μαθητές να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες και βασικές γνώσεις πάνω στα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής επιστήμης, των νέων τεχνολογιών, της Μηχανικής, των εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Οδηγεί τους μαθητές στην ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για την κατασκευή, από τους μαθητές, μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων δουλεύοντας σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους. Κάθε μέλος κάνοντας χρήση πολύ προηγμένων λογισμικών σχεδιάζει και υλοποιεί σχέδιο ενεργειών (business plan) προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του. Τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται εκτός από το σχολείο και με ιδιωτικούς φορείς της περιοχής τους. Αρχικά, λαμβάνουν μέρος σε προκριματικούς αγώνες και εν συνεχεία σε εθνικό επίπεδο με τις 3 νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 In Schools που διεξάγεται κάθε χρόνο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή υποστήριξη παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Ιεροδιακόνου ή μέσω των κοινωνικών δικτύων μας, αναζητώντας «Blute Racers» στις διάφορες πλατφόρμες ή ακόμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email «[email protected]». Ένα από τα μέλη μας θα σας απαντήσει. ”

Καλή επιτυχία στην Ελλάδα, καλή επιτυχία στην ομάδα Blute Racers

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή