Το άλλο με το «success story» το ξέρετε; - Ανελέητο χτύπημα από την εφορία για χιλιάδες νοικοκυριά

Ανελέητο χτύπημα έρχεται από την εφορία για χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

Στους επόμενους μήνες η εφορία, αξιοποιώντας τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών διαπίστωσης των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, θα προχωρήσει σε μέτρα ηλεκτρονικής αναγκαστικής είσπραξης. Θα αποστέλλει δηλαδή μαζικά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες και θα προχωρά ταχύτατα η διαδικασία δέσμευσης των υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του δημοσίου.

Σήμερα, περισσότεροι από 4.000.000 πολίτες χρωστούν στην εφορία 104 δισ. ευρώ και περίπου 34 δισ. ευρώ χρωστούν οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Αν σε αυτά προστεθούν και περίπου 80 δισ. ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις τότε γίνεται εμφανές ότι το χρέος των νοικοκυριών συναγωνίζεται το δημόσιο χρέος!

Οι πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών είναι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί με αποδοχές σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως τα νέα ζευγάρια. Αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα καθώς συνεχώς αυξάνουν οι υποχρεώσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Όπως προκύπτει και από την έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, που δημοσιεύσαμε (δες εδώ) ένα στα δύο νοικοκυριά δηλώνει πως το μηνιαίο εισόδημα του δεν επαρκεί για όλο τον μήνα, αλλά μόλις για τις 19 πρώτες ημέρες,  6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι χρειάζεται να κάνουν εκ νέου περικοπές για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ ποσοστό 43,9% ανέφερε μείωση στα εισοδήματά του το 2018 σε σχέση με το 2017!

Για τα περισσότερα νοικοκυριά δεν φτάνει η μιζέρια της καθημερινότητάς τους, ζουν επίσης και με το άγχος ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να τους επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή να χάσουν τις λιγοστές οικονομίες τους στις τράπεζες, από τις οποίες «τραβούν» και συμπληρώνουν το ισχνό τους εισόδημα ή να χάσουν το σπίτι που μένουν.

Ζούμε.. ιστορικές στιγμές, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι όσα βιώνουν τα μισά νοικοκυριά της χώρας είναι fake news. Το μόνο αληθινό είναι το δικό της “success story”. Μια «ιστορία σαν παραμύθι», που μας λένε ο Αλέξης, ο Ευκλείδης, ο Δημητράκης και τα «άλλα παιδιά»…

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ