Το άλλο πρόσωπο του τραχανά, της Λεονί Σταφυλά

    Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τον τραχανά και δείτε τον με άλλο μάτι. Το πιο ρουστίκ πιάτο του ελληνικού σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί σε γκουρμέ πρόταση με μια πολύ απλή κίνηση: Να πολτοποιηθεί και να γίνει μια υπέροχη κατάλευκη βελουτέ σούπα. Στη συνέχεια προσθέτετε εσείς ό,τι θέλετε για να κάνετε το πιάτο να λάμψει: Μια κουταλίτσα βούτυρο τρούφας το απογειώνει. Λίγος ψιλοκομμένος παστουρμάς, περασμένος σε αντικολλητικό τηγάνι για να γίνει τραγανός, το ξανασυνδέει με την παράδοση μας. Λίγα κρουτόν που έχουν ανακατευτεί με λάδι, σκόρδο, μυρωδικά και ελάχιστη παρμεζάνα πριν ψηθούν αναδεικνύουν τον απολύτως comfort food χαρακτήρα του.

    Εγώ όμως σήμερα θα σας μιλήσω για τον τραχανά που έφτιαχνε κάποτε στο κλειστό πλέον Cucina Povera του Παγκρατίου, ο Μάνος Ζουρνατζής, σεφ και συνιδιοκτήτης σήμερα στην Cookoovaya. Εκεί πρωτοδοκίμασα την ιδέα της κρέμας τραχανά και ο ίδιος μου έδωσε και τη συμβουλή του: Να πολτοποιήσεις τον τραχανά πριν τον μαγειρέψεις, έτσι θα έχει την κρεμώδη υφή.

    Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ : https://tastyday.gr/o-o-p-w-o-ou-paxav/

    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

    Καμία δημοσίευση για προβολή