Το μπλακ άουτ στο Facebook έκανε τον Ζούκερμπεργκ φτωχότερο κατά 7 δις δολάρια – Διπλή κρίση στον κολοσσό των social media μετά και τις αποκαλύψεις του «σκανδάλου Χόγκεν»

Το μπλακ άουτ στο Facebook έκανε τον Ζούκερμπεργκ

Το παγκόσμιο μπλακ άουτ στο Facebook έκανε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ φτωχότερο κατά 7 δις δολάρια μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Ο προσωπικός πλούτος του Μαρκ Ζάκερμπεργκ μειώθηκε χθες, σύμφωνα με το Bloomberg,  κατά σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, ρίχνοντάς τον στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Sell off της μετοχής του Facebook

Το sell off της μετοχής του Facebook μετά την κατάρρευση της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε την μετοχή της σε βουτιά 5%, ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε ήδη καταγαράψει απώλειες 15%.

Η πτώση των μετοχών τη Δευτέρα μείωσε την περιουσία του Ζούκερμπεργκ στα 120,9 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας τον ίδιο κάτω από τον Μπιλ Γκέιτς στο Νο 5 του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει χάσει περιουσία περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν είχε αξία του προσωπικού του πλούτου έφθανε στα 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διπλή κρίση μετά και το “σκάνδαλο Χόγκεν”

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Wall Street Journal άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το Facebook, αρχίζοντας να δημοσιεύει τα πρώτα ντοκουμέντα και έγγραφα του λεγόμενου «σκανδάλου Χόγκεν».

Η Φράνσις Χόγκεν, μηχανικός και πρώην υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, έδωσε στην Wall Street Journal μια σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν ότι το FB πλήρη γνώση και αποδείξεις για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούσαν τα προϊόντα του αλλά τα συγκάλυπτε. Τα προβλήματα αυτά αφορούν σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως οι βλάβες που προκαλεί το Instagram στην ψυχική υγεία των εφήβων, όπως και εξίσου σοβαρά ζητήματα πολιτικής και δημοκρατίας, όπως η παραπληροφόρηση κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Η αποκάλυψη του πληροφοριοδότη

Τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal έχουν τραβήξει την προσοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ χθες Δευτέρα αποκαλύφθηκε ότι ο μυστικός πληροφοριοδότης ήταν η Φράνσις Χόγκεν.

Απαντώντας στις καταγγελίες, το Facebook υποστήριξε ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα του, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής πόλωσης, είναι περίπλοκα και δεν προκαλούνται μόνο από την τεχνολογία.

«Νομίζω ότι είναι βολικό για αρκετούς να πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει τεχνολογική ή τεχνική εξήγηση για τα ζητήματα της πολιτικής πόλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο CNN ο Νικ Κλέγκ, αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook.

Καμία δημοσίευση για προβολή