Το Brexit "μετακινεί" τρισεκατομμύρια δολάρια από το Λονδίνο σε άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Περιουσιακά στοιχεία 1,32 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να μετακινηθούν από το Λονδίνο σε άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει Brexit σύμφωνα με την Εrnst & Υoung.

Οι τράπεζες, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι ασφαλιστές στο Λονδίνο ανοίγουν ή επεκτείνουν κόμβους στην ΕΕ για να αποφύγουν πιθανές απώλειες από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία οφείλει να φύγει την επόμενη εβδομάδα, αλλά η βρετανική κυβέρνηση ζητά από τις Βρυξέλλες καθυστέρηση.

Στο τελευταίο της Brexit Tracker, η Εrnst & Υoung ανέφερε ότι 23 εταιρείες ανακοίνωσαν τη μεταφορά περίπου ενός τρισεκατομμυρίων λιρών σε περιουσιακά στοιχεία, από 800 δισεκατομμύρια λίρες το τελευταίο τρίμηνο.

Το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για τις μεταφορές αυτές, με 28 εταιρείες να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τα γραφεία τους εκεί, αλλά η Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο και το Παρίσι γίνονται επίσης δημοφιλείς προορισμοί, με 21 έως 18 επιχειρήσεις.

«Καθώς η 29η Μαρτίου πλησιάζει, οι εταιρείες επαναβεβαιώνουν ή αναθεωρούν τις δηλώσεις που έχουν κάνει σχετικά με την έκταση των αλλαγών στο προσωπικό και τις λειτουργικές αλλαγές που πραγματοποιούν, αλλά δεν βλέπουμε πολλές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής – οι επιχειρήσεις εκτελούν τα σχέδιά τους όπως αναμένεται» ανέφερε η Εrnst & Υoung.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ