«Τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα» λένε στο ΚιΝ.ΑΛ. – Η Φώφη κλείνει ξανά την πόρτα στον Τσίπρα

Η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς την Φώφη Γεννηματά να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση με συντονίστρια την Ολγα Τρέμη δεν είχε τύχη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διάθεσή του για ένα debate με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ συζητώντας στο πλαίσιο του φόρουμ των Δελφών με τη γνωστή δημοσιογράφο. Το “όχι” της Χαριλάου Τρικούπη δεν άργησε να ειπωθεί και ήταν βροντερό.

  • «Τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο», υπογράμμισαν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας στη καθιερωμένη μέσω τηλεδιάσκεψης εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο εξ απορρήτων της Φώφης Γεννηματά, Μανόλης Όθωνας ανέφερε μάλιστα ότι είναι προσβλητικό να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση και να αναπτύσσονται σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν απαντηθεί αρνητικά, εκτιμώντας πως όσοι τα επαναφέρουν έχουν σκοπιμότητα. Επίσης τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία και συνέπεια, καθώς κάθε φορά διαψεύδεται από τις εξελίξεις.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, όπως η Χαρά Κεφαλίδου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Συμπέρασμα: Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να τείνει χείρα φιλίας προς την Φώφη Γεννηματά και εκείνη θα συνεχίσει να του γυρνά την πλάτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει στη στρατηγική (θεωρητικού) σοσιαλδημοκρατικού μετασχηματισμού του κόμματός του και για το λόγο αυτό θέλει να αναδεικνύει την εγγύτητα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ με τον αέρα του μεγαλύτερου προς τον μικρότερο εταίρο μιας δυνητικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ γνωρίζει από τις δημοσκοπήσεις ότι οι ψηφοφόροι του κόμματός της είναι πλειοψηφικά σκληρά αντιΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό διάκεινται σε γενικές γραμμές θετικά προς την κυβέρνηση. Επομένως, δεν υπάρχει πεδίο προσέγγισης μεταξύ τους πόσο μάλλον που είναι κακή και η προσωπική τους χημεία όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Την επόμενη εβδομάδα η Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Καστελόριζο και ο Αλέξης Τσίπρας τη Ρόδο. Θα βρεθούν πολύ κοντά αλλά πολιτικά πολύ μακριά.

Καμία δημοσίευση για προβολή