Το ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων θα υλοποιήσει τελικά ο ΟΤΕ λόγω... συνωστισμού

Περίπου 320 εργαζόμενοι που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2025 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, με το συνολικό κόστος για τον οργανισμό να φτάνει τα 53 εκατ. ευρώ.

Λόγω του συνωστισμού που υπήρξε, αφού κατατέθηκαν περίπου 700 αιτήσεις συμμετοχής στα δύο προγράμματα, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει μόνο το πρώτο από αυτά, που αφορούσε τους υπαλλήλους που θα συνταξιοδοτούνταν μέχρι το 2025. Όσοι από αυτούς τους υπαλλήλους δεν περιλαμβάνονται στους 320, ενημερώθηκαν πως θα ενταχθούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα που θα προωθήσει του χρόνου ο όμιλος του ΟΤE.

Σημειώνεται πως για αυτή την κατηγορία προσωπικού ο ΟΤE θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι την ημέρα που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Παράλληλα θα λαμβάνουν και το 70% έως 90% του καθαρού μισθού τους καθώς και πρόσθετες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες του ΟΤE κ.λπ.).

Το δεύτερο πρόγραμμα, που τελικά δεν προχώρησε, στην ουσία αφορούσε οποιονδήποτε εργάζεται περισσότερα από 10 χρόνια στον ΟTE, είναι άνω των 40 ετών και δεν καλυπτόταν από το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινούσε με μπόνους 38 ακαθάριστους μισθούς και στη συνέχεια προσθέτει π.χ. δύο μισθούς αν έχεις θέση ευθύνης, δύο μισθούς για κάθε παιδί κ.ο.κ. Συνολικά μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 55 μισθούς.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ