Το Ευρώ ανακάμπτει από το Ιταλικό σοκ. -0,2% για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου

Το δολάριο κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος το πρωί της Παρασκευής, αφού το κινεζικό γουάν αψήφησε κάποια αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και έκλεισε την εβδομάδα αμετάβλητος.

Στην Ευρώπη, το ευρώ ανέκτησε τις περισσότερες από τις απώλειες της Πέμπτης μετά την έκρηξη της τελευταίας πολιτικής κρίσης στην Ιταλία, όπου ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας, ζήτησε νέες εκλογές σε μια κίνηση για την εδραίωση του στην εξουσία. Η αντίδραση ήταν πιο έντονη στις αγορές ομολόγων και μετοχών, όπου στα ιταλικά ομολόγα κυριαρχούν οι πωλητές.

Το ευρώ είναι στα 1,1188 δολάρια, αυξημένο κατά 0,2% από τα χθεσινά χαμηλά. Δεν επηρεάστηκε επίσης από τα στοιχεία για τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή του Ιούνιο, η οποία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο (-2,3%), συμβαδίζοντας με τους γείτονες Γερμανούς.

Η βρετανική λίρα παραμένει υπό πίεση μετά και τα αρνητικά στοιχεία για τον ΑΕΠ, που έπεσε 0,2% το τετράμηνο, με την ετήσια ανάπτυξη να υποχωρεί στο 1,2% από το 1,8% που ήταν στο πρώτο τετράμηνο. Υποχωρεί 0,12% έναντι του δολαρίου στα 1,2117 δολάρια ανα λίρα.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο με ένα καλάθι νομισμάτων, ουσιαστικά ήταν σταθερός στις 97.403

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.