Το Ευρώ ανακάμπτει από το Ιταλικό σοκ. -0,2% για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου

  Το δολάριο κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος το πρωί της Παρασκευής, αφού το κινεζικό γουάν αψήφησε κάποια αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και έκλεισε την εβδομάδα αμετάβλητος.

  Στην Ευρώπη, το ευρώ ανέκτησε τις περισσότερες από τις απώλειες της Πέμπτης μετά την έκρηξη της τελευταίας πολιτικής κρίσης στην Ιταλία, όπου ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας, ζήτησε νέες εκλογές σε μια κίνηση για την εδραίωση του στην εξουσία. Η αντίδραση ήταν πιο έντονη στις αγορές ομολόγων και μετοχών, όπου στα ιταλικά ομολόγα κυριαρχούν οι πωλητές.

  Το ευρώ είναι στα 1,1188 δολάρια, αυξημένο κατά 0,2% από τα χθεσινά χαμηλά. Δεν επηρεάστηκε επίσης από τα στοιχεία για τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή του Ιούνιο, η οποία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο (-2,3%), συμβαδίζοντας με τους γείτονες Γερμανούς.

  Η βρετανική λίρα παραμένει υπό πίεση μετά και τα αρνητικά στοιχεία για τον ΑΕΠ, που έπεσε 0,2% το τετράμηνο, με την ετήσια ανάπτυξη να υποχωρεί στο 1,2% από το 1,8% που ήταν στο πρώτο τετράμηνο. Υποχωρεί 0,12% έναντι του δολαρίου στα 1,2117 δολάρια ανα λίρα.

  Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο με ένα καλάθι νομισμάτων, ουσιαστικά ήταν σταθερός στις 97.403

  Καμία δημοσίευση για προβολή