Το ΚΙΝΑΛ δίνει το φιλί της ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ – Και όλοι μαζί αφήνουν ελεύθερο χώρο δράσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα και δεν έχει εχθρό

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος από όσα συνέβησαν στη Βουλή τη μέρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

  • Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην του απαντήσει μετά την ομιλία του αλλά να περιμένει τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών και να πάρει το λόγο μετά. Με τον τρόπο αυτό έδειξε ότι δεν τον αναγνωρίζει ως βασικό πολιτικό αντίπαλο και δεν του δίνει το προνόμιο της απευθείας αντιπαράθεσης μαζί του. Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας χάνει την ευκαιρία που διεκδικεί για το man to man που του προσφέρει δημοσιότητα και συσπείρωση του ακροατηρίου του.
  • Οι αψιμαχίες του με τη Φώφη Γεννηματά ήταν εντονότερες από εκείνες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επισημοποιήθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο η πλήρης ρήξη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακύρωση κάθε προοπτικής σύγκλισης στο μέλλον. Η αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυροποιήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου και τον Χ. Καστανίδη να μην ανεβαίνουν στο αντιΣΥΡΙΖΑ τρένο.

Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει αισιόδοξος για δύο λόγους:

-Η βαθιά κρίση στην οποία έπεσε το ΚΙΝΑΛ μετά την ψηφοφορία προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ. Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιόπιστο αντίπαλο στη διεκδίκηση του ενός πόλου του δικομματισμού, δεν κινδυνεύει με ΠΑΣΟΚοποίηση. Γιατί η πίστη στη νομοτέλεια της εναλλαγής στην εξουσία λειτουργεί συσπειρωτικά και αποτρέπει διαλυτικά φαινόμενα, παρά τα τεράστια προβλήματα που τους δημιουργούν οι αποκαλύψεις για την πολιτεία Παππά και τις παρακρατικές πρακτικές των ΑΝΕΛ.

-Στην Κουμουνδούρου έχουν πιστέψει πλέον ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. Η φράση του πρωθυπουργού ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανέντιμο στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ έπεισε και τους πιο δύσπιστους στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τέτοια κρυφή ατζέντα. Ετσι, αισθάνονται ότι έχουν χρόνο για να ανασυνταχθούν. Εχουν επενδύσει πολλά στο συνέδριό τους που θα γίνει το φθινόπωρο και φιλοδοξούν ότι, με τη βοήθεια της οικονομικής κρίσης, θα πάρουν τα πάνω τους.

Περιμένοντας τις επόμενες αποκαλύψεις και τις επόμενες δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για νέο κύμα αρνητικής δημοσιότητας και οργανώνει επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο. Οσο το ΚΙΝΑΛ βυθίζεται, έχει επιχειρήματα και κίνητρο να προσπαθεί να βελτιώσει την απήχηση του κόμματός του που πέφτει διαρκώς αλλά παραμένει δεύτερο με μεγάλη απόσταση από το τρίτο.

Καμία δημοσίευση για προβολή