Το ΚΙΝΑΛ στοχεύει να παρατάξει στις εκλογές ότι καλύτερο διαθέτει: Σγουρός και Γερουλάνος βρίσκονται προ των πυλών

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και των θέσεων που έχουν απομείνει στις εκλογικές περιφέρειες. Μετά τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αναμένεται να κλείσει το θέμα αυτό. Στόχος της είναι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να παρατάξει στις εκλογές ότι καλύτερο διαθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, στη Χαριλάου Τρικούπη συζητούνται από στελέχη τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού και του Παύλου Γερουλάνου που τα πήγαν εξαιρετικά καλά στην περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων αντίστοιχα. Θέσεις στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών θα βρουν και πρόσωπα από το ευρωψηφοδέλτιο που δεν πέτυχαν να εκλεγούν, εφόσον το επιθυμούν.

Τη σχετική απόφαση θα πάρουν από κοινού με τη Φώφη Γεννηματά. Ειδικά όσοι πήγαν ψηλά σε σταυρούς (Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Βαρδακαστάνης κ.ά) έχουν προβάδισμα. Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, πηγές του κόμματος έλεγαν ότι τα θέματα αυτά τα χειρίζεται αποκλειστικά η πρόεδρος και για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μαζί της.

Το πιθανότερο είναι τις ερχόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Το όνομα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι για πολλούς το ιδανικό για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το παζλ, η Φώφη Γεννηματά θα αποφασίσει και για περιπτώσεις που θα συμβάλλουν στην ανάγκη διεύρυνσης, καθώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής (πχ από το Ποτάμι).

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ