Το κρυπτονόμισμα της Facebook βάζει στο "στόχαστρό" της η Γαλλία

Στο στόχαστρο της Γαλλίας μπαίνει το κρυπτονόμισμα libra της Facebook, καθώς ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρυνό Λεμέρ, ανέφερε ότι το libra ενδέχεται να βάλει σε κίνδυνο τη δύναμη και την κυριαρχία των κυβερνήσεων.

«Όλες οι ανησυχίες γύρω από το libra έχουν σοβαρή βάση. Οπότε θέλω να πω αυτό πολύ ξεκάθαρα: Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ανάπτυξη του libra επί ευρωπαϊκού εδάφους», είπε ο Λεμέρ, όπως μεταδίδει το CNBC.

Εκτός από τις ανησυχίες ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την κυριαρχία νομισμάτων άλλων χωρών, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έθεσε και θέματα που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Η Libra Association, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της Ελβετίας που έχει τον ρόλο της επίβλεψης του project, δεν προέβει σε κανένα σχολιασμό.

Η Γαλλία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη θέσπιση κανονισμών για μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στην Ευρώπη και έχει θεσμοθετήσει έναν ψηφιακό φόρο 3% σε διάφορες αμερικανικές εταιρείες όπως οι Facebook, Amazon και Google.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ