Το “λεφτόδεντρο” του ΣΥΡΙΖΑ ξεράθηκε επί των ημερών του, λέει η ΝΔ. “Κακόγουστο ευφυολόγημα” οι προειδοποιήσεις Τσίπρα

Σκληρή απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ  έδωσε η κυβερνητική παράταξη, σχετικά με τις προβλέψεις για την ύφεση, αλλά και  για τα μέτρα στήριξης οικονομίας- τουρισμού, τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως  «δημιουργική λογιστική», υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα στήριξης 24 δισ. ευρώ «υπάρχουν μόνο στα όνειρα του κ. Μητσοτάκη».

“Ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ύφεσης και η χώρα μας δεν θα το αποφύγει. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να εκτιμήσει το ακριβές ποσοστό της ύφεσης, ούτε στη χώρα μας ούτε αλλού” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι τη χρονιά που διανύουμε θα καταγραφεί ύφεση ενώ το 2021 θα συνοδευτεί από δυναμική ανάκαμψη και ανάπτυξη.

“Στην Ελλάδα έγινε η επιλογή να προστατευθούν ζωές και η δημόσια υγεία, κάνοντας μία παροδική οικονομική θυσία, η οποία μπορεί να αποκατασταθεί στη συνέχεια” τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν :

“Στο πρώτο σκέλος της εξίσωσης η Ελλάδα αδιαμφισβήτητα τα κατάφερε, κάτι που αποδεικνύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναγνωρίζεται από όλους. Σημασία, τώρα, έχει να ελαχιστοποιηθούν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η διάρκεια και το βάθος της ύφεσης και φυσικά το οικονομικό πλήγμα να μην προκαλέσει μονιμότερα χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στην διατήρηση του παραγωγικού ιστού, στη στήριξη τόσο της απασχόλησης όσο και της επιχειρηματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, θεωρεί ότι υπάρχει το «λεφτόδεντρο» του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και μάλλον ξεχνά, βολικά, ότι αυτό ξεράθηκε ήδη από την εποχή της διακυβέρνησής του, η οποία συνοδεύτηκε από αυξήσεις φόρων και περικοπές κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.

Όσον αφορά τις δήθεν προειδοποιήσεις του κ. Τσίπρα, μοιάζουν με κακόγουστο ευφυολόγημα, που δεν αποδεικνύει παρά μόνο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει προ πολλού τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα”.