Τσακαλώτος: ''Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην κοπούν τα επιδόματα και οι συλλογικές συμβάσεις''

Τη ρητορική του φόβου επέλεξε να υιοθετήσει ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος φθάνοντας ακόμα και στο σημείο να υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ συμβάλει στην εκλογή της Νέας Δημοκρατίας.

«Πολλές φορές το έχει κάνει αυτό το λάθος το ΚΚΕ. Εμείς καλούμε και το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του να αλλάξει γραμμή για να αντιμετωπίσουμε μαζί τον φόβο που έρχεται ή να μην σας ψηφίσουν» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Νίκο Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ) που υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ακολουθούν την ίδια πολιτική.

«Εσείς ξεπλύνατε την ΝΔ. Εσείς είστε οι yes men των Αμερικάνων. Εσείς συγκυβερνούσατε με τους ακροδεξιούς και τους ΑΝΕΛ» ανταπάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος ενώ ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε την καλλιέργεια φόβου λέγοντας «ένα πράγμα με νοιάζει. Να μην είμαστε εδώ σε ένα χρόνο με έναν κόσμο έξω που θα του έχουν κόψει τα επιδόματα και τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο». «Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την ΝΔ να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της. Τα έχουν ήδη πει.

Είπαν τι θα κάνουν στην εργασία, με τον φόρο στην ενέργεια και με το 1/5 στο Δημόσιο. Είναι σίγουρο ότι όλος ο δικός μας και ο δικός σας (σ.σ. του ΚΚΕ) κόσμος θα υποφέρει» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος για να απευθυνθεί στο ΚΙΝΑΛ: «πως μπορεί το ΚΙΝΑΛ να κρατά ίσες αποστάσεις; Είναι το ίδιο πράγμα να υποστηρίζεις μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων που θα σταματήσουν το τσουνάμι που έρχεται και το ίδιο να λες ας αποφασίσει ο λαός τι θέλει;»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων και της μείωσης στο αφορολόγητο και παράλληλα να εφαρμόσει κάποια από τα αντίμετρα. Σχετικά με την επίμαχη τροπολογία ανέφερε: «Η τροπολογία είναι στην σωστή κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μας μεροληψία στα μεσαία στρώματα.

Περισσότερα σε λέξεις

Κάνουμε κάλεσμα στους πράσινους κομμουνιστές και αριστερούς να είμαστε μαζί για να αποτρέψουμε κάτι που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Έχει τεράστια αξία να ξέρει ο κόσμος. Δεν είναι κανονικές εκλογές που δύο κόμματα λένε περίπου τα ίδια. Λέμε διαφορετικά πράγματα με διαφορετική σοβαρότητα και αξιοπιστία που έχουμε αποδείξει ότι έχουμε και συγχρόνως με κυβέρνηση που –πήρε μήνυμα από ευρωεκλογές – θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακά κείμενα. Πρέπει να αποφασίσουμε για την ζωή μας».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ