Το πλεόνασμα ανεβάζει τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης στους 500 χιλιάδες

    Πάνω από 500 χιλιάδες θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν ίσα σε όλους και ότι θα χρειαστούν περισσότερα από τα 68 εκ. του προϋπολογισμού.

    Ανέφερε ότι πλαφόν είναι μέχρι 350 ευρώ ανάλογα πόσο ορεινή είναι μια περιοχή. Σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα κλείσει στις 26 Δεκεμβρίου για να πληρωθούν οι δικαιούχοι μέχρι τις 31/12.

    Πλέον με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται, όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, θα απαιτηθούν περίπου 5 έως 10 εκατ. ευρώ επιπλέον ποσά επιδόματος, τα οποία και θα διατεθούν για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων.

    Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν θα δοθεί παράταση, ωστόσο αν υπάρχουν κάποια θέματα σε σχέση με την κάλυψη θα λυθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

    Δήλωσε παράλληλα ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι παράγωγο των υπερπλεονασμάτων και αν πάει καλύτερη η οικονομία μέσα στο 2020 θα κινηθούν σε μια πιο μόνιμη βελτίωση της φορολογικής πολιτικής.

    Σημείωσε επίσης ότι ετοιμάζεται ασφαλιστική ρύθμιση που θα δομήσει το ασφαλιστικό και μέσα σε αυτό θα υπάρχει ένα ποσό στον προϋπολογισμό που θα αφορά τους συνταξιούχους.

    Να υπενθυμίσουμε ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκφράζουν την αισιοδοξία τους σχετικά με τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που αποτυπώνονται στον ρυθμό αύξησης των εσόδων.

    Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

    Καμία δημοσίευση για προβολή