Το πρωί του Σαββάτου ο Τσίπρας θα “διαβάσει”το “ανοιχτό βιβλίο” του Νίκου Κοτζιά

“Γέφυρες” προς την πλευρά τού Νίκου Κοτζιά θα επιχειρήσει να ρίξει το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς θα έχει την πρώτη τε α τετ συνάντηση μαζί του μετά την παραίτηση του τελευταίου από το Υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη.Χθες τον χαρακτήρισε “ανοιχτό βιβλίο” και του έπλεξε το εγκώμιο σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις 10.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα ορκιστεί Υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μισή ώρα αργότερα θα βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο από τον παραιτηθέντα Νίκο Κοτζιά με τον οποίο πιθανώς θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για την παραίτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε ότι το ζήτημα για εκείνον «θεωρείται λήξαν», και έπλεξε το εγκώμιο του Ν. Κοτζιά λέγοντας ότι «αφήνει πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο» και προσθέτοντας πως «έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ για όλους εμάς».

Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας από εδώ και στο εξής, λέγοντας πως σε όλη αυτή τη διάρκεια των 3,5 ετών, ο κ. Κοτζιάς ήταν για εκείνον «ανοιχτό βιβλίο» και ως τέτοιο «θα συνεχίσω να τον συμβουλεύομαι».

Οσον αφορά το θέμα της επιστολής Κοτζιά και την προχθεσινή αναφορά τού τέως υπουργού, πως είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού η δημοσιοποίησή της, ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως η επιστολή θα διαβαστεί μόλις επιστρέψει στην Αθήνα, απέρριψε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως «δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως “αυστηρά προσωπικές”».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή