Το πρώτο φάουλ σε ένα παιχνίδι που, ως τώρα, βλέπουμε ωραία μπάλα…

Η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προετοιμάσει σχεδόν τα πάντα: Σύνθεση υπουργικού συμβουλίου, υφυπουργούς επιλεγμένους με βάση την επιτυχημένη επαγγελματική εμπειρία τους, Γενικούς Γραμματείς με δυνατά βιογραφικά και ευρύτερες της ΝΔ πολιτικές αναφορές. Η διατήρηση μάλιστα ανθρώπων που είχαν την ίδια θέση και επί ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στον επαγγελματισμό ως κύριο προσόν ενός δημόσιου λειτουργού, πέρα από κόμματα.

Και, επίσης ο κ. Μητσοτάκης μας παρουσίασε, με το «καλημέρα», μελετημένο σχέδιο δράσης, προετοιμασμένους «φακέλους» στόχων ανά υπουργείο και ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης και λογοδοσίας για το κυβερνητικό έργο.

Αυτό που για μια σύγχρονη κοινωνία θεωρείται αυτονόητο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το χαιρετίσουμε ως μια σημαντική αλλαγή σελίδας στη δημόσια ζωή.

Ωστόσο, στην «ωραία μπάλα» που βλέπουμε στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ένα «σκληρό φάουλ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που (ξε)νερώνει τη σούπα. Πρόκειται για τον ορισμό του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου.

Όπως σωστά σχολιάζει σήμερα το Protagon, «ως αρχηγός της Αστυνομίας κατά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Τσουβάλας ήταν μέσα σε μία φωτογραφία που η ΝΔ έδειχνε με τεντωμένο δάχτυλο. Συμμετείχε στην παράσταση, ακούγοντας τον Τζανακόπουλο να λέει ότι όλα πήγαν καλά και δεν υπάρχουν ευθύνες. Και φυσικά καρατομήθηκε ως ένας εκ των υπευθύνων. Αν έβγαινε τότε ο Μητσοτάκης να τον υπερασπιστεί, τώρα η επιλογή θα έδειχνε λογική. Δεν τον εξαίρεσε όμως από το συνολικό πλαίσιο της καταγγελίας. Για αυτό και τώρα η επιλογή δείχνει ακατανόητη, εν μέρει και προκλητική».

economico.gr