Το Ρέθυμνο φορτσάρει για γαμήλιο τουρισμό ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με Κίνα και Αμερική

Στους στόχους του Ρεθύμνου φαίνεται να μπαίνει ο εναλλακτικός τουρισμός, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, αναπτύσσοντας δίαυλο επικοινωνίας με την Κίνα και την Αμερική.

Αυτό τόνισε η πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, η οποία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ, όπου και τέθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό στο Ρέθυμνο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και οι παγκόσμιες τάσεις και αγορές που επικρατούν και μπορούν να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με την κα Μπιρλιράκη, ο γ.γ. του ΕΟΤ, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τη διαχείριση των θεμάτων τουρισμού στο Ρέθυμνο, κάλεσε τον δήμο Ρεθύμνης να συμμετάσχει στην έκθεση για τον γαμήλιο τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020 στη Ρόδο. Όπως της ανέφερε, πρόκειται για μία έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας, στην οποία θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες και φορείς από όλο τον κόσμο για τον γαμήλιο τουρισμό. Επιπλέον ζήτησε από την πρόεδρο τουριστικής ανάπτυξης του δήμου, να υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΤ για την παρουσία δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 2020.

Η ίδια ενημέρωσε τον γ.γ για την πορεία της Επιτροπής τουρισμού από το 2007 έως σήμερα, και τους στόχους που έχουν τεθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο (marketing plan) του 2020. Ο κ. Φραγκάκης ήταν ήδη ενήμερος, καθώς το εν λόγω σχέδιο έχει εγκριθεί από τον ίδιο, όπως και όλες οι αποφάσεις του δήμου Ρεθύμνης που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα για τη στροφή προς τις νέες αγορές, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, το Ισραήλ και το Ιράν. Οι αγορές αυτές ανοίγουν νέους ορίζοντες και θέτουν νέες προκλήσεις για τον τουρισμό, επισημάνθηκε τόσο από τον κ. Φραγκάκη όσο και την κα Μπιρλιράκη. Παράλληλα, η συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα αξιοποιηθεί με βάση και με το ποιες εκθέσεις τυγχάνουν περισσότερης επεξεργασίας από τον ΕΟΤ. Η πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Ρεθύμνης, αναφέρθηκε στις εκθέσεις στις οποίες στοχεύει το Ρέθυμνο για εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό. Από την πλευρά του ο γ.γ. Τουρισμού, αναφορικά με την πρόθεση του δήμου Ρεθύμνης να υλοποιήσει συνέδριο για τον οινοτουρισμό μέσα στο 2020, εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει ο ΕΟΤ ως συνδιοργανωτής, καθώς θεωρεί ότι ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή