Θοδωρής Καλούδης

Το σημερινό αδιέξοδο του κ. Ανδρουλάκη ευκαιρία να αποδράσει από την αυλή του Τσίπρα. Η διαφθορά και η … αμνησία εκθέτει τους κήνσορες

Του Θοδωρή Καλούδη

«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου με τη ΝΔ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 τις εξελίξεις που οδήγησαν στην σύλληψη στις Βρυξέλλες και μετά στη διαγραφή της ευρωβουλευτού του Εύας Καϊλή.

Ο άπειρος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μία φράση – για τις αιτιάσεις της οποίας εισπράτει από αιχμηρά σχόλια έως χαμόγελα ευγενικής κατανόησης – μας περιέγραψε το πρόβλημα του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει το κόμμα του, με την εμμονή του σε μια άχαρη μονοθεματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με άξονα τις παρακολουθήσεις, όπου ο ίδιος διεκδικεί τον ρόλο του κήνσορα περί πολιτικής ηθικής.

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους (επειδή στη μικρή αυτή χώρα όλοι γνωριζόμαστε αρκετά καλά) ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει το αφήγημά του και τον ρόλο του σε μια ιστορική παράταξη που, ωστόσο, στις πιο μαύρες σελίδες της φιγουράρει η φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου, επικεφαλής ομάδας τροκτικών του δημοσίου χρήματος και βιρτουόζων των παράνομων παρακολουθήσεων “εχθρών” και “φίλων”.

Αν ξεπεράσουμε την επιλεκτική μνήμη του κ. Ανδρουλάκη, θα περιμέναμε από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσει τουλάχιστον την κρισιμότητα της περιπέτειας στην οποία έχουν οδηγήσει σήμερα το κόμμα του και την παράταξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών οι βουλιμικές και παράνομες ενέργειες της μέχρι “χθες” συνεργάτιδός του, άλλων ευρωβουλευτών και στελεχών τους. Και επίσης θα περιμέναμε αντί της πολιτικά αφελούς αντίδρασής του – «αυτοί φταίνε»δείχνοντας με το δάκτυλο τη… Νέα Δημοκρατία – να αξιολογήσει με σοβαρότητα την επικείμενη καταστροφή, η οποία είναι ίσως και μια ευκαιρία αναδιάταξης της αντιπολιτευτικής πολιτικής του, που σήμερα είναι εγκλωβισμένη στην αυλή του κ. Τσίπρα.

Οι πολιτικοί ηγέτες αναδεικνύονται στις κρίσιμες περιόδους για τον τόπο και το κόμμα τους. Αν δεν αντιληφθούν την ιστορικότητα των στιγμών, στις οποίες έμελλε να έχουν ρόλους, παραμένουν μικρής σημασίας κομματικοί «παράγοντες».

Μας έτυχε η αντιπολίτευση σήμερα, πέραν του ατυχούς κ. Ανδρουλάκη, να διαφεντεύεται από επικίνδυνους λαϊκιστές τύπου Τσίπρα, ακροδεξιούς, ανόητους και παλαιοκομμουνιστές. Τύχη για τον κ. Μητσοτάκη. Ατυχία για τη χώρα…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή