Το Βερολίνο αποδοκιμάζει τις απειλές της Άγκυρας προς την Ελλάδα λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

Το Βερολίνο αποδοκιμάζει τις απειλές της Άγκυρας προς την Ελλάδα λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

Με ένα σαφές «μήνυμα» του Βερολίνου προς την Άγκυρα η Γερμανία «προετοίμασε» την άφιξη του καγκελαρίου στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη.

Πλούσια ατζέντα

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο Όλαφ Σολτς θα βρεθεί στην Ελλάδα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, απευθείας από το Παρίσι. Η επίσκεψη Σολτς προβλέπει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη ενώ για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ατζέντα της συνάντησης θα περιληφθεί η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ζήτημα της κυκλικής ανταλλαγής των ΒΜΡ-1 με τα Marder.

Αιχμές για το «θα έρθουμε μια νύχτα»

Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», όπως τόνισε ο Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και συγκεκριμένα πώς αξιολογεί ο Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως το «θα έρθουμε μια νύχτα…».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Καμία δημοσίευση για προβολή