Το υπουργείο Παιδείας εισάγει το θεσμό του “Δασκάλου εμπιστοσύνης”, μετά τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή

Την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή στο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επισκέφθηκε το σχολείο του μαθητή και όπως τόνισε: «έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως θέση στο σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές».

Η Νίκη Κεραμέως συμπλήρωσε ότι: «έχουν ήδη ληφθεί παιδαγωγικά μέτρα στους συγκεκριμένους μαθητές και από σήμερα το απόγευμα θα είναι στο σχολείο μια ομάδα λειτουργών και ψυχολόγων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της».

Μια από τις λύσεις, αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά, ανέφερε  υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το απίστευτο περιστατικό του ξυλοδαρμού ενός 17χρονου μαθητή συνέβη σε σχολείο του Βύρωνα, όχι από έναν ή δύο μαθητές αλλά από συνολικά 17 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, επειδή θέλησε να προστατεύσει τη μικρότερη αδερφή του που έπεφτε καθημερινά θύμα bullying.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του 17χρονου κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα. Στη συνέχεια διενεργήθηκε προανάκριση και σχηματίστηκε δικογραφία κατά έξι ανηλίκων, τεσσάρων Αλβανών και δύο Ελλήνων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή