Το υπ. Οικονομικών κατηγορεί την Κομισιόν πως κάνει λάθος στις εκτιμήσεις της για δημοσιονομικό εκτροχιασμό!

Δεν πάει να λέει η Κομισιόν, το αυτί της κυβέρνησης από τις προειδοποιήσεις της ηγεσίας της για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας από τις παροχές Τσίπρα δεν ”ιδρώνει” με τίποτα!

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έσπευσαν την Τετάρτη να διαψεύσουν τις ανησυχίες που εξέφραζαν λίγες ώρες νωρίτερα οι κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί, κατηγορώντας την Κομισιόν πως κάνει λάθος στις εκτιμήσεις της και λέγοντας σχετικά με την 3η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα εξής:

Η Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί. Αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το φθινόπωρο.

Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% (του ΑΕΠ) και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο.

Καταλήγουν λοιπόν με έμφαση στο συμπέρασμα ότι, «με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ (σ.σ.: από το υπουργείο Οικονομικών), το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί» και άρα δεν απειλείται το πρωτογενές πλεόνασμα από τις παροχές που εξαγγέλλονται ή και όποιες άλλες έρθουν.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή