Το υπουργείο Τουρισμού προχωράει στη μείωση του ΦΠΑ στους τουριστικούς προορισμούς

Στη μείωση του ΦΠΑ στο 13% στον “τουρισμό” προχωράει ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης προκειμένου οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ  δήλωσε πως η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Μιλώντας για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για χρονιά «σταθεροποίησης» τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να προβεί σε στρατηγικές αλλαγές ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Χάρη Θεοχάρη, σε γενικές γραμμές ο αριθμός των επισκεπτών θα μείνει ίδιος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα κι αν καταγραφεί αύξηση δεν θα συγκρίνεται με την διόγκωση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας καθώς και νέες επενδύσεις..

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν υποδομές και πτυχές της τουριστικής βιομηχανίας – όπως τα χιονοδρομικά κέντρα – που έχουν στερηθεί επενδύσεων και δεν έχουν προβληθεί επαρκώς, στερώντας έσοδα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τέλος τόνισε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα, μόνο πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας απολαμβάνουν το 80% της τουριστικής κίνησης και των εσόδων.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή