Τρία απλά κολπάκια για να έχετε τις κεραμικές εστίες της κουζίνας σαν καινούριες

    Εάν θέλετε η κουζίνα σας να αστράφτει από καθαριότητα και η κεραμική εστία να μοιάζει σαν καινούρια, χωρίς λεκέδες από φαγητό και γρατζουνιές τα πράγματα είναι πολύ απλά.

    Υπάρχουν τρία απλά κολπάκια που θα σας δώσουν ένα αποτέλεσμα που δεν θα πιστεύετε.

    Σόδα για τα καμένα λίπη
    Εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καθαριστικά για κεραμικές εστίες που υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά προτιμάτε τους πιο φυσικούς τρόπους, η σόδα μπορεί να σας βοηθήσει.

    Συγκεκριμένα, ρίχνετε μαγειρική σόδα πάνω στην κεραμική εστία και με ένα στεγνό πανάκι τρίβετε ελαφρά. Στη συνέχεια, τρίβετε ελαφρά με νωπό πανάκι την εστία, για να απομακρύνετε τη σόδα και να καθαρίσει.

    Ξίδι για το καμένο γάλα
    Το καμένο γάλα στις κεραμικές εστίες είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Σύμμαχος σας σε αυτή την περίπτωση είναι το λευκό ξίδι, το οποίο ρίχνετε πάνω στον λεκέ, το αφήνετε μέχρι να κρυώσει η εστία και στη συνέχεια, απομακρύνετε τον λεκέ χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

    Προστασία από τις γρατζουνιές
    Για την προστασία της κεραμικής εστίας από γρατζουνιές υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας, ποτέ και για κανένα λόγο δεν την τρίβεις με συρματάκι κουζίνας, όπως κάναμε με τις παλαιότερες ηλεκτρικές κουζίνες. Κατά τα άλλα, καλό είναι όταν την καθαρίζετε να χρησιμοποιείς νωπά πανάκια ή βρεγμένο σφουγγάρι κουζίνας και στη συνέχεια να στεγνώνετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ή βαμβακερό πανί και για τους επίμονους λεκέδες να προτιμάτε την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες.

    Από το newsroom του economico.gr

    Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

    Καμία δημοσίευση για προβολή