Τρίτο δεξαμενόπλοιο κατέσχεσαν οι δυναμεις του Ιράν τον Κόλπο του Ομάν

Το Ιράν κατέσχεσε και νέο δεξαμενόπλοιο. Σύμφωνα με τον Ραμεζάν Ζιράχ, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 700.000 λίτρα καυσίμων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί στο νηολόγιο ποιας χώρας είναι καταχωρημένο το τάνκερ που κατέσχεσε το Ιράν, ενώ συνελήφθησαν επτά ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων.

«Δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης κατάσχεσαν ένα δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο, το οποίο έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων με μερικές αραβικές χώρες» ανέφερε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Πρόκειται για το τρίτο ξένο τάνκερ που καταλαμβάνουν δυνάμεις του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων στον Περσικό Κόλπο.

Ένα από τα δεξαμενόπλοια είχε σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ένα άλλο έφερε βρετανική σημαία. Το Ιράν είχε υποστηρίξει αρχικά ότι εκείνο βρετανικό Stena Impero, είχε συγκρουστεί μ’ ένα ιρανικό αλιευτικό σκάφος, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας υποστήριξε ότι το πλοίο βρισκόταν σε χωρικά ύδατα του Ομάν όταν συνέβη το περιστατικό.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ