Τσιόδρας : Ελπίζω να μην προσπαθούν κάποιοι να σπείρουν διαλυτικές τάσεις. Ενας νέος θάνατος, συνολικά 140 και 15 νέα κρούσματα, συνολικά 2591

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση, ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό τα  2591, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

Επίσης ένα ακόμα θύμα του κοροναϊού στη χώρα, που ανεβάζει τη λίστα των νεκρών στους 140.

38 ασθενείς παραμένουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Οι 10 είναι γυναίκες.

74 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η Επιτροπή Επιστημόνων εισηγείται αναφορικά με τον μοριακό έλεγχο να διενεργείται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγειονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Ως προς τον έλεγχο αντισωμάτων, ο καθηγητής  τόνισε πως αυτός θα διενεργείται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο.

Νέα απάντηση στην κριτική που δέχεται η επιστημονική επιτροπή 

“Θέλω να βλέπω το  πεδίο της πανδημίας σαν μια μεγάλη νίκη, αλλά δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή σε ευκαιρία για αντιπαράθεση. Είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Ο κοινός στόχος είναι η προστασία όλων μας. Είναι μία ευκαιρία για να εκπαιδευτούμε όλοι μας και στην αλληλεγγύη και την αλληλουποστήριξη. Ολα αυτά θα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια”, είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε :

“Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να υπερτονίσουν επιστημονικές αβεβαιότητες.

“Γιατί, εμείς δεν τις ξέρουμε;” διερωτήθηκε ο καθηγητής και εξέφρασε την ελπίδα να μην έχει στόχο αυτή η τακτική στη δημιουργία διαλυτικών τάσεων. 

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή