Τσιόδρας: Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στην κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό. 4 νέοι θάνατοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό θυμάτων στα 90. 56 τα νέα κρούσματα στα 2011 τα συνολικά

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό τα 2011, εκ των οποίων το 57% είναι άνδρες. 776 κρούσματα είναι σχετιζόμενα.  Επίσης 4 νέοι θάνατοι ανεβάζουν τη λίστα των θυμάτων στη χώρα στους 90.

77 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέση ηλικία τα 67 έτη, 14 εκ των οποίων οι 18  γυναίκες. Από τους βαριά ασθενείς το 75% διαθέτουν υποκείμενο νόσημα.

15 ασθενείς με κοροναϊό εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας στους Ρομά στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μία ευάλωτη ομάδα, η οποία ζει σε υποβαθμισμένες περιοχές, πολλές φορές χωρίς πρόσβαση σε νερό, με μειωμένες έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής.

«Οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα» σημείωσε με έμφαση ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορούν αυτούς, αλλά την πρόληψη μετάδοσης της νόσου.

Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. “Δεν υπάρχει χώρος για μίσος, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη”. Ευχαρίστησε μάλιστα τους Ρομά στον καταυλισμό της Λάρισας τους οποίους επισκέφτηκε από κοινού με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας νωρίτερα σήμερα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο καθηγητής είπε ότι είναι νωρίς για να πούμε από τώρα μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. “Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στην κανονικότητα, αλλά θα πάρει καιρό”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Απαγορεύονται όλες οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία 

Ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στον συνοικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, είπε ότι στα  επόμενα 17 πρώτα κρούσματα, που εξετάστηκαν,  12 ήταν θετικά, σήμανε συναγερμός σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και ελήφθη η απόφαση για να κηρυχθεί ο καταυλισμός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε καραντίνα δύο εβδομάδων, με ταυτόχρονη απαγόρευση κυκλοφορίας. Εχουν γίνει πάνω από 200 έλεγχοι και τεστ γύρω από την περιοχή, ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά σε νέα δομή των 20 ατόμων τα οποία βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Επίσης αποφασίστηκε η απαγόρευση λειτουργίας λαϊκών αγορών και κάθε είδους κινητού εμπορίου σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Συνέστησε, δε, σε όλους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα από όλους.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή