Τσίπρας : Γιατί θα στηρίξουμε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Οχι στην κατάργηση της απλής αναλογικής

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλοπούλου, την πρώτη γυναίκα υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, εν όψει της αυριανής εκλογής της διαδόχου του Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και της συζήτησης και ψήφισης, την Πέμπτη, του νέου εκλογικού νόμου.

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «καθαρή, χωρίς ναι μεν αλλά» γι αυτό και το κόμμα  θα ψηφίσει υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου και θα στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «πετύχει στα καθήκοντά της». «Γιατί εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας συνόδευσε την τοποθέτησή του με μία ακόμη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας  ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση» ότι η επιλογή της κυβέρνησης για ένα πρόσωπο με «προοδευτικό στίγμα» δεν υποκρύπτει «διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα».

«Άλλωστε, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο, που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός», είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε την κάθετη άρνησή του για την κατάργηση της απλής αναλογικής. Κάτι, που όπως είπε, θα έχει «ολέθρια αποτελέσματα «τόσο για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη χώρα».