Τσίπρας και Μεντβέντεφ θα συζητήσουν για εμπόριο, οικονομική συνεργασία και ενέργεια

Με επίκεντρο θέματα εμπορίου, οικονομικής συνεργασίας και ενέργειας, η συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία.

«Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου. Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές στο ρωσο-ελληνικό εμπόριο και στην οικονομική συνεργασία, την εφαρμογή κοινών σχεδίων στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στις υποδομές μεταφορών, στην τεχνολογία, στη γεωργία και σε άλλους τομείς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και με τον ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού για τη συνεργασία με τη Ρωσία, Δημήτρης Βελάνης, μιλώντας στο Sputnik είπε ότι η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα και οι συναντήσεις με τη ρωσική ηγεσία έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φιλικές σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Από το newsroom του economico.gr σε συνεργασία με το newmoney.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ