Twitter: Άρχισε τα… κόλπα ο Μασκ, απαιτεί συνδρομή για τους «ταυτοποιημένους» λογαριασμούς, απειλεί με απολύσεις

Στον… αστερισμό του Έλον Μασκ βρίσκεται από την Παρασκευή το Twitter, καθώς ολοκληρώθηκε η πώληση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον ζάμπλουτο επιχειρηματία.

Μετά από σίριαλ αρκετών μηνών, η πώληση ολοκληρώθηκε, ωστόσο, φαίνεται ότι ο Μασκ δεν πρόκειται να αρκεστεί στις διακηρύξεις του περί «ελευθερίας του λόγου» (ήδη έκανε μια γκάφα, χρησιμοποιώντας σε ανάρτησή του θεωρία συνωμοσίας για την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, ανάρτηση που μετά από θύελλα αντιδράσεων διέγραψε), αλλά εισάγει «καινά δαιμόνια» σχετικά με τη λειτουργία του μέσου.

Συνδρομή για κάποιους χρήστες

Έτσι, έγινε γνωστό ότι ο επιχειρηματίας ότι σκοπεύει να καθιερώσει συνδρομή 20 δολαρίων το μήνα για τους χρήστες του Twitter που θέλουν να έχουν πιστοποιημένους λογαριασμούς, και αυτή η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Μάλιστα, ο Μασκ φέρεται να ενημέρωσε τους προγραμματιστές της εταιρίας ότι έχουν στη διάθεσή τους λιγότερες από επτά μέρες για να κάνουν τις προσαρμογές που χρειάζονται για να μπει η ένδειξη «Twitter Blue» στους πιστοποιημένους λογαριασμούς χρηστών.

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι αν δεν υλοποιηθεί η εντολή του ως τις 7 Νοεμβρίου, θα απολυθούν οι προγραμματιστές στους οποίους θα έχει ανατεθεί το πρότζεκτ. Το Twitter έχει αυτή τη στιγμή περίπου 400.000 πιστοποιημένους χρήστες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το The Verge, ο Μασκ θέλει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου να παρουσιάσει το νέο πρόσωπο του Twitter παρόλο που ενημέρωσε τους αρμόδιους προγραμματιστές μόλις στις 30 Οκτωβρίου.

«Η διαδικασία πιστοποίησης ανανεώνεται ήδη»

Από την πρώτη στιγμή που έκανε προσφορά για να αγοράσει τον γίγαντα των social media ο Έλον Μασκ κατέστησε σαφές ότι θέλει να κάνει σημαντικές αλλαγές στον χώρο. Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση από το The Verge ο Έλον Μασκ έγραψε: «Όλη η διαδικασία πιστοποίησης ανανεώνεται ήδη». Άλλες πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον Μασκ να εξετάζει ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στο προσωπικό της πλατφόρμας που μπορεί να φθάσουν και το 25%.

Υποχρεώνοντας τους χρήστες να πληρώσουν για την πιστοποίηση του λογαριασμού τους το Twitter θα μπορέσει να κερδίσει την αξιοπιστία του, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το 5% των λογαριασμών είναι ρομπότ και οι «πιστοί χρήστες» είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της πλευράς Μασκ, η οποία σημειώνει ότι λιγότεροι ενεργοί χρήστες σημαίνει και λιγότεροι δυνητικοί πελάτες για τους διαφημιστές που ενδιαφέρονται για την πλατφόρμα των social media.

Πάντως, από τη διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα εξαιρεθούν χιλιάδες λογαριασμοί κοινοφελών ιδρυμάτων ή φιλανθρωπικών οργανισμών, αλλά και δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες παρέχουν κοινωνικό έργο και θεωρείται υπερβολικό το να υποχρεωθούν να πληρώνουν συνδρομή για την ενημέρωση του κοινού μέσω της πλατφόρμας.

Καμία δημοσίευση για προβολή