Βαρύ το κλίμα στο Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,66%

Βαρύ διαμορφώθηκε το κλίμα στο χρηματιστήριο, τόσο λόγω της βουτιάς της Coca- Cola, όσο και της γενικότερης πτώσης πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 717,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,66%. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.

Η αγορά αρχικά κινήθηκε ανοδικά, αλλά αργότερα η ελληνική αγορά ακολούθησε τις ευρωπαϊκές αγορές στην πτώση. Αφορμή ήταν και η βουτιά της μετοχής της Coca-Cola η οποία έκλεισε με απώλειες 5,64% στα 30,79 ευρώ. Στην αγορά κυκλοφόρησε ότι η ευρωπαϊκή Coca-Cola έχασε την Αφρική από την αμερικανική, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα η εισηγμένη στο Λονδίνο Coca-cola δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ομόλογα, ύψους 800 εκατ. ευρώ. Με την προσφορά μετρητών συγκέντρωσε μόλις 263 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά

Το κλίμα, όμως, ήταν περισσότερο βαρύ από τις ρευστοποιήσεις σε βαριά χαρτιά (Μπέλα, Μυτιληναίος, ΟΛΠ) και στις τράπεζες.

Σήμερα, η Eurobank ξεκίνησε με προσαρμοσμένη τιμή λόγω συγχώνευσης στις 0,716 ευρώ, αλλά έκλεισε με απώλειες 0,70% στα 0,711 ευρώ. Βουτιά 4,57% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,9935 ευρώ. Πτώση 1,89% για την Alpha bank στα 1,197 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,45 ευρώ. Πάνω από 2,5% η πτώση σε Μπέλα ( 14,35 ευρώ ), Μυτιληναίο ( 8,75 ευρώ ) και ΟΛΠ στα 20,95 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.