Βάζετε συχνά αλάτι στο φαγητό; Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει, σύμφωνα με νέα έρευνα

Σε μια μελέτη με βάση τον πληθυσμό, οι επιστήμονες ερευνητές, χρησιμοποίησαν τη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία οι συμμετέχοντες στρατολογήθηκαν σε μια βασική έρευνα από 22 κέντρα αξιολόγησης σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία από το 2006 έως το 2010.

Σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες με χαμηλότερη συχνότητα προσθήκης αλατιού στα τρόφιμα, οι συμμετέχοντες με υψηλότερη συχνότητα ήταν πιο πιθανό να είναι άνδρες, να είναι «μη λευκοί» και να έχουν υψηλότερο ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) και υψηλότερο δείκτη στέρησης Townsend. Ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Είχαν υψηλότερο επιπολασμό διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου, αλλά χαμηλότερο επιπολασμό υπέρτασης και χρόνιας νεφρικής νόσου.  Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr. 

Περισσότερες Ειδήσεις
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή