“Ο Τσίπρας έχει καταντήσει το απόλυτο “delivery boy” των εταίρων” δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει μετατραπεί στο απόλυτο «delivery boy» των εταίρων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «έχει μετατραπεί στο απόλυτο delivery boy» των εταίρων χωρίς να διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως με τους εταίρους και τώρα καθόμαστε και κοροϊδεύουμε ομάδες πολιτών ότι θα πάρουν το ένα και θα πάρουν το άλλο, χωρίς να τους λέμε από που», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια ήδη από το δεύτερο. Εδώ, όχι απλώς μπήκαμε στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο έχει γίνε τέταρτο και διαρκές, αλλά εδώ βιώνουμε μια δευτερογενή κρίση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι δεν είναι σαφές τι θα πετύχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις καιστάθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα ασφαλιστικό σύστημα «που να βγάζει νόημα», όπως είπε, ενώ επεσήμανε ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει μόνο κατά το θετικό του σκέλος.
Το θετικό και το αρνητικό σκέλος της εξόδου από τα μνημόνια

Ο κ.Βενιζέλος εξήγησε ότι το θετικό σκέλος αφορά τον δανεισμό με χαμηλά επιτόκια, αλλά και το γεγονός πως, όσο η χώρα βρισκόταν σε πρόγραμμα, δεν χρειαζόταν να βγει στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά το αρνητικό σκέλος το οποίο συνεχίζεται, σημείωσε πως «τώρα έχουμε εποπτεία, δεσμεύσεις, συμπληρωματικό μνημόνιο και στην Αθήνα την τρόικα, από την οποία πρέπει να εγκριθούν τα πάντα, και οι συντάξεις».

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στην τελευταία φάση της ποσοτικής χαλάρωσης, δεν έχουμε το waiver, δεν έχουμε έναν ”θώρακα” απέναντι στις αγορές, οι οποίες βλέπουν το μαξιλάρι που όμως γίνεται ισχνό, αν αρχίσεις να το απομυζάς», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ