Βistecca alla fiorentina, η απόλυτη απόλαυση

    Οτιδήποτε κάτω από 3 εκατοστά πάχος, δεν είναι πραγματική μπριζόλα, λένε οι κάτοικοι της Φλωρεντίας για το πιάτο-σύμβολο της Τοσκάνης που επιδιώκει να γίνει αποτελέσει κομμάτι της άυλης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco (στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ήδη η ναπολιτάνικη πίτσα και η μεσογειακή διατροφή).

    Βistecca alla fiorentina ονομάζεται το μεγάλο μοσχαρίσιο Τ-bone, το steak από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα από το κιλότο και τις μπριζόλες, που έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά και ιδανικό βάρος τα 800-850 γραμμάρια.

    Διαβάστε για την  ιστορία της και τα μυστικά του ψησίματος ΕΔΩ : https://tastyday.gr/%ce%b2istecca-alla-fiorentina-η-απόλυτη-απόλαυση/

    Καμία δημοσίευση για προβολή