Βόμβα Κουτσούκου: «Η ΑΑΔΕ άφησε να παραγραφούν πέντε χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής »

Για «τσάμπα μαγκιά» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Γιάννης Κουτσούκος εξηγώντας πως μοιράζει ως παροχές ελάχιστα από τα πολλά που αφαίρεσε από τα ελληνικά νοικοκυριά και τους συνταξιούχους.

«Αποδεικνύεται ότι απλά από αυτά τα προνομοθετημένα πλεονάσματα, που μέχρι το 2022 είναι 56 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι προσδοκώμενου ΑΕΠ μόνο 37 δισεκατομμυρίων ευρώ -άρα θα βγουν με αφαίμαξη από την ελληνική οικονομία- έχει βάλει στην τσέπη 31 δισεκατομμύρια ως απόθεμα.  Δηλαδή «τα παντελόνιασε», όπως θα έλεγε και ο λαός και τώρα τα μοιράζει. Ε, είσαστε «τσάμπα μάγκες», κύριε Τσακαλώτο» είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Και πρόσθεσε ο κ. Κουτσούκος: «Δεν φτάνει ότι τα προεισπράξατε και τώρα κάνετε τους «αβέρτους», βάζετε και ένα κομμάτι από αυτά, 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενέχυρο -το παραδεχτήκατε στην τοποθέτησή σας ότι είναι ενέχυρο- για να εξοικονομήσετε δημοσιονομικό χώρο, άρα να εφαρμόσετε πολιτική του 2,5%, όπως λέτε.

Δηλαδή, φαλκιδεύετε ουσιαστικά τη δυνατότητα της επόμενης Κυβέρνησης, που εμείς προσδοκούμε να είναι κυβέρνηση μιας ευρείας εθνικής συνεννόησης, να διαπραγματευτεί τα δεσμά της χώρας. Αυτό κάνετε ουσιαστικά. Λέτε, εμείς, κύριοι, εδώ έχουμε το ενέχυρο και από κει και πέρα δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι επόμενοι».

Εκτός αυτών ο κ. Κουτσούκος κατήγγειλε ότι από τα 1 δισ. ευρώ βεβαιωμένα πρόστιμα από τις λίστες «Λαγκάρντ», «Μπόργιανς», offshore η κυβέρνηση έχει εισπράξει μόλις 100 εκατ. ευρώ και πως «η ΑΑΔΕ άφησε πέντε χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής να παραγραφούν».

Αναφορικά με την περίφημη 13η σύνταξη είπε «Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. Δεν είναι ούτε καν μισή σύνταξη αυτό που δίνει. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αφαίρεσε τη δωδέκατη και ότι, αν ισχύσει το αφορολόγητο, θα αφαιρέσει και την ενδέκατη.

Διότι με τα στοιχεία και με βάση την επεξεργασία των δηλώσεων των συνταξιούχων, το μέσο εισόδημα το 2014 ήταν 13.231 ευρώ και το 2017 έγινε 11.175 ευρώ, δηλαδή μείον 2.056 ευρώ ή μείον 15,5%. Αυτό από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, όπου δηλώνονται και οι κύριες και οι επικουρικές και τα βοηθήματα».

 

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή